Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: Import fra Tyskland (24-08-2004 21:29:28)
Henrik Lindhus Engqvist #6108, reg. fyn
Hej Georg

Det der menes med misundelseafgift er en "ekstra" vægtafgift der kommer oveni den normale vægtafgift. Den udgør kr. 5.040 dvs. den normale vægtafgift plus kr. 5.040. skal man betal årligt hvis man udelukket bruger den privat. Dette gælder for varevogne med totalvægt over 2000 kg. med 1 reg. dato efter 7 mdr. 1998. Varebiler reg. før denne dato betaler man kun vægtafgift.

T&S er ikke nogle man lige kan ringe til desværre. Jeg anbefaler at ta kontakt til en forhandler i tysklang og bed ham faxe en kopi af den tyske registerings attest som hedder nogle lign. fartzug brief/schein. Ring eller mail, til en forhandler der har en stående der svarer nogen lunde til hvad du ønsker og bed om den attest pr. fax. Det er lige meget om det ikke lige er den rigtige farve men den skal svare til årg. km. og udstyr. som du ønsker. Dette sender du sammen men en ansøgning som du kan downloade fra Told&skat hjemmeside og så for du efter 7-14 dage en forhåndsvurdering af hvad du skal betale i afgift. Men med import kan du aldrig have helt overblik over hvad den helt præcist kommer til at koste men ca. husk at det koster fra 8-10.000 + moms at ombygge til van. Når du for kredset der ind til hvilken årg. og km. der passer til din "pengepung" går du rigtig på jagt efter den som har den rigtige farve og indtræk, hvis du ønsker noget specielt. Afgiften kan også svinge efter stand på bilen, men min erfaring er at det er måske 5.000 kr. der kan svinge fra dårlig til kanon god, da vi arbejder med 30% afgift rykker afgiftet ikke så meget. Det var værre hvis vi snakkede om 180% afgift. Så find en i god stand.
Afgiften bliver vurderet ud fra hvad en tilsvarende bil bliver solgt for på det danske marked. Der er en tommel finger regler hvis det drejer som personbiler det er at finde en bil der svarer til det du ønsker på det danske marked og så tager man 63% af den værdi og så har du ca. afgiften. Men det er der ikke på varebiler med 30%, ikke en jeg kender til ihvertfald.

Stykafgift er noget helt andet, det er en fast afgift på biler der har en totalvægt over 3000 kg. på kr. 56.800. Dette gælder kun for den nye Range Rover hvis vi skal holde os til Land Rover familien. Dvs på en bil med et totalvægt over 3000 kg kan man fylde nok så meget udstyr og den kan svinge meget med årg. og km. uden at kommer til at betale mere en 56.800 kr i afgift.

Gode sider til at finde udenlanske biler på er WWW.Mobile.de og www.autoscout24.de

andre gode sider vedr. import. www.told&skat.dk og www.skat.dk den sidtste skal du bruge søge feltet og du kan finde alt vedr. afgifter og vægtafgifter o.lign.

Håber du kan bruge noget af dette.

God fornøjelse

Mvh.

Henrik Engqvist 6108 FYN
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "olietryk"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.